Калоян Паргов: Видимо това правителство изчерпа своя потенциал. БСП иска стабилен кабинет

Чакат ни тежки години, а еврофондовете няма да са вече панацея

„Видимо това правителство изчерпа своя потенциал. Трябва нова конфигурация. Чакат ни тежки години, а еврофондовете няма да са вече панацея“, заяви Калоян Паргов, председател на БСП-София в ефира на „Канал 3“ и „Радио К2“. Той е на мнение, че на България й трябва стабилно мнозинство, още повече, че се задават години, в които страната ни ще поеме председателството на ЕС. „Предсрочните избори са неизбежни, защото правителството буксува. Правителството виси на патриотичен косъм. Мирише на избори, като мирисът на кръв за акулите“, коментира Паргов. БСП иска стабилен кабинет, който не се разправя с кукли и парцалки.

„Фактът, че е избрана Корнелия Нинова за лидер на столетницата, означава, че делегатите са си взели своята поука“, посочи Паргов. Той е на мнение, че в нейния избор има голям заряд. Калоян Паргов счита, че провелият се Конгрес на БСП е бил честен, прозрачен, но организиран доста слабо. „За 125 години никога действащ председател не е слизал от поста си. Миков беше домакин на този мач, а Нинова - гост“, определи Паргов двубоя за лидер на БСП чрез футболна терминология. „Станишев не беше нито треньор, нито рефер, а президент на ПЕС и член на конгреса“, допълни председателят на софийското БСП. Паргов коментира, че за пореден път БСП е изненадала политическия живот и българската общественост, защото никой не е вярвал, че една жена може да оглави 125-годишна партия.

Паргов заяви, че в дневния ред на партията и на държавата трябва да влезе перспективата на младите хора, което е голям проблем за България.

По повод предстоящите президентски избори Паргов обясни, че БСП ще пита структурите си какъв трябва да бъде кандидатът й за президент.