Стефан Данаилов: Народът иска незабавна смяна на системата

Мар 10, 2017 СОФИЯ Новини БСП 0 2774

Програмата на БСП е реална и финансово обезпечена. В нея е заложена дълбока и истинска промяна

"Програмата на БСП е реална и финансово обезпечена. В нея е заложена дълбока и истинска промяна". Това каза водачът на „БСП за България“ в 24-ти МИР проф. Стефан Данаилов при представянето на листата в зала 6 на НДК. „Това, което звучи от устата на хората е, че промяна им е малко. Народът иска смяна на системата. Незабавна смяна на системата“, посочи заместник-председателят на БСП. По думите му в програмата на партията са заложени мерки, които не са за година – две, а са перспективни. Той подчерта, че в лицето на Корнелия Нинова БСП има лидер, който мисли перспективно. Стефан Данаилов заяви, че ако има добри новини за БСП на изборите е готов да извика духова музика пред НДК и завърши с думите: „Чичо ви Ламбо е с вас и ще бъде с вас, докато е жив“.

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов, преди да представи кандидатите от листата за 24-ти МИР, направи анализ на ситуацията в столицата: „София се превърна в град на контрастите - един сравнително приветлив център, с множество метростанции и крайни квартали - потънали в кал и тъмнина“. Той акцентира  върху  това, че София е град, в който съжителстват високотехнологични проспериращи предприятия и цели квартили с работещи бедни, социално слаби и бедстващи пенсионери. „Това чувство за липса на справедливост е стигнало до критично ниво и е в състояние да предизвика прилив на енергия, която да донесе така желаната промяна“, убеден е Паргов.

Вторият в листата в 24-ти МИР, досегашният депутат Георги Свиленски, призова да се работи така, че след изборите „БСП за България“ да има силите, смелостта и подкрепата за формиране на стабилно управление на страната.