Теодора Халачева с предложение за фитнес в кв. Захарна фабрика

Предложението е подкрепено с гражданска подписка и ако колегите гласуват за него, в междублоковото на улиците „Ладога” 23 и „Петър Шилев” 12 ще бъде направен стрийт фитнес

Предложението на общинския съветник от БСП Теодора Халачева за изграждане на спортна площадка в кв. Захарна фабрика ще бъде разгледано на сесията в четвъртък. Това става ясно от обявения днес дневния ред за заседанието на пловдивските старейшини. Предложението е получило „зелена” светлина от четири постоянни комисии към ОбС – Пловдив. „То е подкрепено с гражданска подписка и ако колегите гласуват за него, в междублоковото на улиците „Ладога” 23 и „Петър Шилев” 12 ще бъде направен стрийт фитнес”, обясни 23-годишната политоложка. Тя се надява желанието на гражданите да бъде уважено от местния парламент.

По регулационен план за кв. Захарна фабрика посоченият терен е отреден за спорт в ситуационния план за кв.3 и кв.4. Халачева е убедена, че с изграждането на спортното съоръжение ще се постигнат поне два ефекта – облагородяване на района и възможност за младите хора да спортуват активно и безплатно близо до дома. „Една от социалните функции на Община Пловдив е да създава условия за привличане на младото поколение към спорта за здраве” – мотивира се още тя. Затова в четвъртък ще настоява кметът да извърши необходимите дейности за изграждането на спортна площадка, дори и ако се налага актуализация на бюджета, за да се финансира съоръжението.