74 години от гибелта на Никола Парапунов отбелязаха социалистите от Благоевград

Споменът за Парапунов и идването на това място  днес е нужно не заради мъртвите, а заради нас живите, заради новите поколения

Днес БСП-Благоевград, по утвърдена традиция, отбеляза 74 години от трагичната  смърт на Никола Костадинов Парапунов.

Младежкият лидер на социалистите в Благоевград – Ваня Маникатева  коментира  живота и смъртта на Парапунов, който загива едва на 34 години. „Споменът за Парапунов и идването на това място  днес е нужно не заради мъртвите, а заради нас живите, заради новите поколения. Той и другите герои антифашисти отдавна са престанали да бъдат обикновени човеци. Те са се превърнали в морален критерий и в нравствена мяра. Ние не се срамуваме от тях, от тези хора, които дадоха най- ценното, което притежаваха- живота си. Те загинаха за по- доброто бъдеще на България. Трябва да се срамуват тези, които го сториха, тези, които събориха и обругаха паметниците и преименуваха улиците, заради това, че не успяха да оставят друга следа, за доброто на България”, заяви тя.

Начело с Общинският председател на БСП-Благоевград Любен Милев, събралите се социалистите положиха цветя пред паметната плоча на безсмъртния Парапунов.  В знак на признателност и почит, певецът Иван Гоцев изпълни народната песен за Никола Парапунов.