БСП-Благоевград поднесе венци на Братската могила в града, в памет на загиналите в антифашистките борби

Социалистите от града поднесоха венци на Братската могила в Благоевград

Руският културно-информационен клуб в Благоевград с председател Огнян Богдански, организира тържествено поднасяне на венци в памет на загиналите в антифашистките борби. Ритуалът се състоя пред паметните плочи на Братската могила в Благоевград. 

От името на Руското посолство венец положи Юрий Иванов - заместник-търговски представител на Руската Федерация в Република България. Той произнесе слово в което отбеляза, че ние сме тези, които трябва да пазят спомена за героите жив и да го предадат на следващото поколение.

Областното и общинско ръководство на БСП-Благоевград уважи отправената поканата. Венци положиха членът на НС на БСП Емил Костадинов, областният председател на БСП и главен координатор на "Национално движение Русофили" Юлиян Гошев, общинският председател Николай Бошкилов, председателят на МО на БСП-Благоевград Ваня Маникатева, областният координатор Мария Тодорова. На събитието присъства и зам.-кмета на община Благоевград Иво Николов, както и много представители на Руската общност в общината.