Калоян Паргов: Не приемам оправдание от финансовия министър „няма пари“, когато се отнася за храната на хората!

Община Невестино е сред най-силно засегнатите. Поемам ангажимента да отнеса въпроса до министъра на финансите и Народното събрание.

„Не приемам опрадвание от финансовия министър „няма пари“, когато става въпрос за осигуряване на хранителни продукти за жителите в населените места от цял регион!“. Това заяви членът на ИБ на БСП Калоян Паргов, който отговаря за Кюстендилска област. Той коментира проблема по време на пресконференция, на която беше представено новото ръководство на местния Областен съвет. То беше избрано на заседание в четвъртък вечерта.

„От ГЕРБ спряха парите за транспорт за снабдяване на пограничните райони с хранителни продукти. Община Невестино е сред най-силно засегнатите, коментира Калоян Паргов. "Поемам ангажимента да отнеса въпроса до министъра на финансите и Народното събрание. А отговор „няма пари“ не приемам! Това не е оправдание да оставиш хората от цяла област да гладуват! От Изпълнителното бюро започваме разговори по места с работодатели и представители на синдикатите за забавянето на трудови възнаграждения на работници. Имаме такива сигнали от цялата страна. В Кюстендилска област засегнати са миньорите, на които са забавени заплатите и ваучерите им за храна“, каза още той.

Председателят на БСП в Дупница Станислав Павлов остава начело на Областния съвет на партията в Кюстендилска област. Членовете взеха това решение с пълно мнозинство. За негови заместници бяха избрани народният представител д-р Иван Ибришимов, който ще отговаря за коалиционната политика, Иван Каракашки – за местната власт и Мая Шишкова – за връзки с медиите. В ръководството влизат и председателите на деветте общински организации на БСП в Кюстендилска област.

„Една от новостите в работата ни ще бъде да правим изнесени заседания на Областния съвет във всички общини, коментира Станислав Павлов. - Така ще се запознаем с проблемите на хората по места“.

Първата задача на новоизбраното ръководство на Областния съвет на БСП в Кюстендил ще бъде организирането на общопартийното допитване за участието на БСП в предстоящите президентски избори. Периодът, в който ще се проведе то е от 27-и юни до 3-и юли. Вече са сформирани областна и общински изборни комисии.

„Всяка една от болниците на територията на областта има проблеми, но повечето от лекарите и най-вече управителите не сметя да кажат нищо, защото са зависими от изпълнителната власт, коментира депутатът д-р Иван Ибришимов. - Флапиращ е случаят с общинската болница в Дупница. В детското отделение от 30 легла са намалени на 15, а болницата обслужва целия Дупнишки регион. Поставих и проблема с производителите на череши. Поканих ги в Народното събрание и се ангажирах да им помогна за разрешаване на проблемите им. Тази година реколтата е много слаба и те имат нужда от подкрепа“.